Food is a passion

Altijd al eens een wereldgerecht willen maken maar niet de inspiratie kunnen vinden om dat te doen? Geen probleem met ons workshop Food is a passion leren wij u om een wereldgerecht te maken en uiteraard ook te presenteren.

Frustrerend: je kookt geweldig eten met een super smaak, maar op het bord ziet het er vreselijk uit – alsof het een kant en klaar maaltijd is. Oeps! Herkenbaar? Daarom: een aantal tips om je gerechten te presenteren als een sterrenchef.

 

– Speel met texturen. Bij een zacht gerecht als risotto werkt een krokant kaaskoekje erg goed, een schaaltje met glad roomijs smeekt om een grovere textuur van bijvoorbeeld jam, een deegstengeltje of sprinkles.

– Oneven aantallen, hoe gek ook, werken het best op je bord. Dus als je garnalen serveert, doe er dan vijf, niet zes.

– Werk met kleur. Een bord met alleen maar bruine gerechten ziet er niet snel uitnodigend uit. Zorg dat je verse kruiden in huis hebt; een beetje peterselie over een saai-ogende risotto sprenkelen maakt het een stuk aantrekkelijker. Weet je niet hoe je kleuren op een bord samen kunt brengen? Denk aan contrasten. Groene pesto matcht mooi met felrode tomaten; een gele paprika met een paarse aubergine, een witte pasta met zwarte inktvisinkt…

– Maak gebruik van stekertjes. Die kun je in elke kookwinkel en zelfs bij Blokker kopen, maar je kunt ook pvc-buizen doorzagen en goed schoonmaken. Met stekertjes kun je mooie porties maken; zo wordt je aardappelgratin geen lompe kwak, maar een mooi vierkantje. Gebruik verschillende stekers van verschillende groottes en vormen.

– Speel met hoogtes. Maak een leuk torentje, of kies voor rijst in een mooie piramide, naast een platter stukje vis. Dit maakt je bord direct een stuk interessanter.

– Probeer eens een langwerpig bord, en maak verschillende porties naast elkaar. Dit doen sterrenchefs ook, dus je zult er direct indruk mee maken, zolang je het netjes portioneert en neerlegt.